Правителството на Руската федерация одобри преговорите за подписване на споразумение между

...
Правителството на Руската федерация одобри преговорите за подписване на споразумение между
Коментари Харесай

Русия и НАСА договарят кръстосани полети до МКС

Правителството на Руската федерация одобри договарянията за сключване на съглашение сред Роскосмос и НАСА за кръстосани полети на съветски и американски пилотирани транспортни средства до Международната галактическа станция (МКС).

Това заяви " Интерфакс ".

Съответната заповед беше оповестена в петък на Интернет портала за правна информация.

" Приемете предлагането на Държавната корпорация за галактическа активност Роскосмос, в съгласие с Министерството на външните работи на Русия и други заинтригувани федерални изпълнителни органи, за договаряния за сключване на съглашение за осъществяване на съглашение сред Държавната корпорация за галактическа активност Роскосмос и пространството на Националната администрация за аеронавтика и галактически проучвания на Съединените американски щати по отношение на полети на интегрирани екипажи на съветски и американски пилотирани транспортни кораби ", се споделя в документа.

На 19 май ръководителят на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин разгласи, че решението за обновяване на руско-американските кръстосани полети до МКС ще бъде взето през първите 10 дни на юни.

Рогозин също по този начин означи, че " въобще не изключва ", че космонавтът Анна Кикина въпреки всичко ще лети до МКС с американски галактически транспортен съд.

На 14 май Рогозин сподели, че някои съветски изпълнителни органи считат, че е преждевременно възобновяването на руско-американските кръстосани полети до МКС.

" Въпросът за кръстосаните полети има техническо и политическо значение и и двата въпроса към момента не са решени. Някои от нашите федерални органи на изпълнителната власт рационално считат, че е прибързано да вземат решение за тези кръстосани полети в този момент ", сподели той.

Рогозин свърза забавянето на приемането на съглашението с военната интервенция в Украйна.

На 26 април Джоел Монталбано, началник на програмата на Администрацията по аеронавтика на Съединени американски щати на МКС, сподели, че НАСА чака да получи координиран план на съглашение от Русия за обновяване на кръстосаните полети през идващите три седмици.

Според него въпросът за влизането на космонавта Анна Кикина в екипажа на задачата Crew Dragon-5 ще бъде решен " в средата или края на юни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР